Yubico v distribučním portfoliu CLICO

2023-10-18

Společnost CLICO je specializovaný distributor s přidanou hodnotou, který od roku 1991 účinně zavádí a propaguje inovativní řešení světových lídrů na trhu v Polsku a dalších zemích střední a východní Evropy. Ve třetím čtvrtletí roku 2023 CLICO dokončilo dohodu se společností Yubico a představilo řešení pro bezpečný přístup k počítačům, mobilním zařízením, serverům, různým typům systémů a online účtům.

"Společnost Yubico poskytuje svým zákazníkům řadu hardwarových bezpečnostních tokenů, které lze připnout ke svazku klíčů a v případě potřeby připojit k počítači nebo mobilnímu zařízení, čímž se přidá další vrstva zabezpečení, která poskytuje nejsilnější ochranu proti phishingovým útokům. Uživatelé mohou svůj token kombinovat s PIN kódem nebo biometrickými údaji, aby splnili požadavky na ověření totožnosti na vysoké úrovni při provádění různých typů citlivých transakcí. Yubico je již k dispozici v distribučním portfoliu společnosti CLICO a jsme velmi rádi, že se o něj můžeme podělit s našimi obchodními partnery." - komentuje Patryk Jonczyk, bezpečnostní konzultant skupiny CLICO.

Společnost Yubico byla založena v roce 2007 a její ústředí se nachází ve Stockholmu a Santa Claře v Kalifornii. Od svého vstupu na trh se velmi rychle stala lídrem v oblasti stanovování globálních standardů pro bezpečný přístup k počítačům, mobilním zařízením, serverům, různým typům systémů a online účtům. Společnost Yubico stála v čele vývoje otevřených autentizačních standardů, jako jsou FIDO2, WebAuthn a FIDO Universal 2nd Factor (U2F), a byla průkopníkem v poskytování moderních hardwarových autentizačních tokenů "Passwordless" odolných proti phishingu. Yubico dodává svá rozsáhlá řešení zákazníkům ve více než 160 zemích.

"Jsme rádi, že můžeme společnost CLICO přivítat v rodině Yubico, protože pokračujeme v rozšiřování naší partnerské sítě ve východní Evropě. Díky svým odborným znalostem a zkušenostem v oblasti zabezpečení se společnost CLICO přirozeně shoduje se závazkem společnosti Yubico umožnit ještě většímu počtu podniků účinně eliminovat přebírání účtů přechodem na MFA odolné proti phishingu." - komentoval Patrick Schnell, Senior Channel Manager, Yubico.

Distribuční smlouva se společností CLICO platí v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku.

Více informací o Yubico naleznete na: https://clico.cz/vendors/yubico nebo na stránkách výrobce: https://www.yubico.com