Juniper Networks Mist součástí portfolia CLICO

2020-09-30

Obě společnosti podepsaly dohodu o distribuci v polovině září 2020. Na základě této dohody bylo portfolio CLICO rozšířeno o řešení Juniper Mist™.

 

CLICO je specializovaný distributor s přidanou hodnotou, který od roku 1991 úspěšně zavádí a podporuje inovativní řešení lídrů světového trhu v Polsku a dalších zemích střední a východní Evropy. Ve 3. čtvrtletí 2020 společnost CLICO podepsala smlouvu se společností Juniper Network MistTM a zařadila do svého distribučního portfolia řešení Juniper AI-Driven Enterprise.

 

“Bezdrátové sítě (WLAN) představují přirozený doplněk a rozšiření sítí LAN. S rostoucím počtem mobilních zařízení (notebooky, tablety, smartphony) se bezdrátové sítě stávají nepostradatelnou součástí každé organizace. Cloudový segment trhu WLAN rychle roste. V dubnu 2019 společnost Juniper Networks, lídr v oblasti síťových technologií založených na umělé inteligenci, získala MistTM Systems a sdělila, že jejich společným strategickým cílem je poskytnout podnikovým klientům řešení, která nejen zjednoduší správu a zlepšují služby zákazníkům, ale také sníží jejich náklady. To vše je možné zaváděním složky umělé inteligence do IT („AI pro IT“). Proto s potěšením oznamujeme, že řešení Juniper MistTM je již k dispozici v distribučním portfoliu CLICO, které doplňuje stávající řešení Juniper” řekl Vladimír Mlynárčik, Country Manager CLICO CZ&SK

 

“Juniper Mist vyvinul Marvis™, virtuálního asistenta založeného na umělé inteligenci, pro zjednodušení řešení problémů s kabelovou a bezdrátovou sítí, proaktivní identifikaci problémů, automatizaci a přizpůsobení sítě měnícím se podmínkám prostředí (SDN) a poskytuje nebývalý pohled na chování zákazníků a zařízení. Řešení poskytuje patentovanou technologii Bluetooth® LE, která v kombinaci s virtuálními majáčky (beacons) poskytuje zákazníkům škálovatelné služby, založené na poloze, jako je hledání vnitřních cest, upozornění na blízkost, analýza provozu a sledování zdrojů. Všechny operace jsou spravovány nejmodernější architekturou mikroslužeb v cloudu MistTM, která zajišťuje škálovatelnost, flexibilitu a výkon. Velkou přidanou hodnotou řešení je integrace cloudu Juniper MistTM a mechanismů AI s ethernetovými přepínači Juniper Networks® EX Series v oblasti správy, automatizace a řešení problémů.” Dodává Paweł Jakacki, zástupce CTO v CLICO.

 

“CLICO je pro nás dlouholetým distribučním partnerem s přidanou hodnotou,“ říká Sander Groot, vedoucí kanálů, EMEA, Juniper Networks. „Díky jedinečnému přístupu společnosti Juniper Mist k bezdrátovým sítím, který kombinuje umělou inteligenci způsobem poskytovaným v cloudu, se podnikové sítě dostávají daleko za pouhou konektivitu. CLICO může s Juniper MISTTM otevřít nové obchodní příležitosti pro svůj kanál a zákazníky.”