Řešení SentinelOne nově v potrfoliu CLICO

2020-03-16

Začátkem března 2020 podepsali společnosti SentinelOne a CLICO distribuční smlouvu, na jejímž základě se řešení SentinelOne stávají součástí produktového portfolia CLICO.

CLICO - specializovaný distributor s přidanou hodnotou, který již více než 27 let propaguje inovativní řešení lídrů globálního trhu v Polsku a dalších zemích střední a východní Evropy. V prvním čtvrtletí roku 2020 společnost CLICO dokončila jednání o dohodě se společností SentinelOne a zahrnula do svého distribučního portfolia poskytovatele kompletního řešení detekce a reakce bezpečnostních hrozeb pro zařízení koncových uživatelů sítí (EDR), které reaguje na aktuální hrozby v tomto segmentu, včetně ransomwaru a 0-day útoků.

„SentinelOne je přímou reakcí na ransomware a 0-day hrozby, které tradiční řešení pro koncové zařízení nejsou schopna řešit. Slabé řešení zabezpečení těchto zařízení představuje pro organizaci obrovské riziko - spojené nejen s blokováním počítačů ransomwarem a zastavením práce zaměstnanců, ale take s krádeží citlivých dat, nevratným zničením dat, sankcemi GDPR, pokud se incident týká osobních údajů, a pokud jde o SCADA a další kritické systémy - ztráty pro celou ekonomiku. SentinelOne je praktická implementace současných bezpečnostních standardů, jako je NIST CyberSecurity Framework a plnění požadavků GDPR a zákona o národním systému kybernetické bezpečnosti s ohledem na koncová zařízení a povinnost řídit bezpečnostní incidenty,“ uvedl Dr. Eng. Mariusz Stawowski, technický ředitel odpovědný za rozvoj a řízení technického týmu v CLICO.

„Partnerství se společností CLICO má pro nás pozitivní dopad v celé východní Evropě, protože ukazuje, že cílíme na profesionalitu v oblasti IT bezpečnosti a odpovídající projektové zkušenosti. CLICO má na trhu vynikající pověst jako přední Cyber Security Distributor a jsme rádi, že je můžeme přivítat jako strategického partnera v naší partnerské komunitě. Trhová hodnota společnosti se niní blíží hodnotě 1 miliardy dolarů. Zákazníci budou mít z této spolupráce prospěch při implementaci bezpečné digitální transformace s naší integrovanou bezpečnostní platformou založenou na technologii AI“ komentuje Roland Stritt, Senior Director Channel EMEA v SentinelOne.

SentinelOne je společnost založená v roce 2013 v Mountain View v Kalifornii skupinou odborníků zabývajících se bezpečností IT. Jejich řešení chrání počítače, servery, virtuální stroje a kontejnerové řešení v cloudu. Pokrývá všechny fáze prevence rizik a řešení incidentů - identifikace hrozeb a ochrany, detekce a reakce na incidenty a opravy systému v případě narušení bezpečnosti - čímž splňuje očekávání jednotek SOC a CSIRT / CERT.

SentinelOne je jediné řešení kybernetické bezpečnosti, které zahrnuje prevenci, detekci, reakci a vyhledávaní hrozeb na základě technologií AI v jediné autonomní platformě. Se SentinelOne získávají organizace úplnou kontrolu nad všem, co se děje napříč sítí a to v každé fázi životního cyklu kybernetické hrozby. 

Distribuční kontrakt CLICO pro všechny země střední a východní Evropy.

VÍCE na www.sentinelone.com nebo @SentinelOne, na platformách LinkedIn a Facebook.